Futsal

Korábbi bajnokságok

2016-17. szezon

Szakosztályunk az elmúlt időszakban nem tudott bajnokságban szereplő csapatot építeni, de reméljük a 2017. évben ez változni fog és így a későbbiekben tudjuk a Clubot képviselni. Edzéseket és hobbiversenyeket jelenleg is folytatunk.

A Külker SC. futsal szakosztálya, a 2016-17-es NB-s utánpótlás bajnokságokban nem vesz részt, megfelelő számú és képességű serdülő és ifjúsági korosztályú játékos jelentkezésének a hiányában.
A korábbi években a Külker SC. színeiben jól teljesítő utánpótlás játékosokat, a lényegesen jobb feltételeket kínáló profi és fél-profi futsal csapatok vitték el, és hárman közülük már a felnőtt NB1-ben is bemutatkozhattak. Ők a futsal alapjait tehát nálunk sajátíthatták el.
Ebben az évben csak a szenior csapatunk vett részt, budapesti és vidéki amatőr tornákon, több-kevesebb sikerrel.
Minden korosztály számára továbbra is hetente rendszeres edzéslehetőséget és edzőmérkőzéseken való részvételt biztosítunk, Budapesten az V. kerületben a Ward Mária Gimnázium tornacsarnokában.

2013-14. szezon

A Külker SC-Szent Pál Akadémia, a Futsal NB I. U15 Déli csoportjában indult és a később magyar bajnokságot megnyerő Tolna-Mözs illetve Vasas-Déli FC mögött a harmadik helyezést érte el. Az országos nagydöntőbe nem sikerült így idén bejutni, de a Szász György és Szabados Márk által edzett csapat, így is ért el bravúros eredményeket, többek között a magyar bajnokot is sikerült legyőzni a tavasz folyamán. Jövőre egy kibővült és rendkívül tehetséges kerettel, várhatóan az NB I. U17-es bajnokságában fogunk elindulni, nagy reményekkel. Az utánpótlás bázis kiépítése folyamatosan zajlik, a jövőben több korcsoportot is szeretnénk indítani a nemzeti bajnokságokban valamint több sportiskolával is készülünk megállapodásokat kötni.

2013. november elején a Külker SC – Dupont felnőtt csapatunk a 2013-14. évi idényben jó rajtot vett és a tabella 2. helyén tartózkodik azonos pontszámmal mint az első helyen álló Ferencváros.
Képek az idei idényből:

 

A 2013/14. évi bajnoki szezonban az NB II. nyugati csoportjának 4. helyén végeztünk. Ezzel az eredménnyel bekerültünk az NB I-es feljutásért folytatott rájátszásba. A mérkőzéseket sajnos nem tudtuk befejezni sorozatos sérülések illetve eltiltások miatt.
A Szent Pál-Külker futsal U17-es csapata az NB I-es Ifjúsági Magyar Bajnokság középső legerősebb csoportjában az 5. helyezést érte el. Remélhetőleg a tehetségesebb játékosok jövőre bekerülnek a felnőtt csapat keretébe, így bővítve a csapatot, lehetővé téve a jobb eredményeket.

2012-13. szezon

A szakosztály a 2012-13. évben Külker SC.- Szent Pál Akadémia néven U15 utánpótlás csapat NB1-es szerepeltetésében vesz részt. A fiatal csapat csoportképe alul látható.

A 2012.-13. évben a Külker SC. felnőtt csapata, az NB II. nyugati csoportjában az ősszel villámrajtot vett és sokáig az élen állt. A lendület a tél derekára fogyott el, de a feljutásért vívott rájátszásba, gond nélkül bekerült. A rájátszás során, a spanyol, román és magyar válogatottakkal felálló Dunakeszi Kinizsi, valamint a jelentősebb anyagi támogatást élvező, Fehérvár Futsal és a Ferencvárosi Torna Klub csapatai előzték meg. Ezzel együtt a bajnokságban elért 4. hely szépnek mondható, kis szerencsével, és kevesebb sérüléssel az ezüstérem is elérhető lett volna meglátásom szerint. Jövőre újra megpróbáljuk a feljutást, Hegyi Péterék lelkesedésén és fanatizmusán nem fog múlni. A Külker SC. második csapata regionális kupákon és hírverő mérkőzéseken indult, edzéseiket heti rendszerességgel tartják, immáron több tehetséges U18-es játékost is sikerült megnyerni a sportágnak, akik a jövőben az első csapathoz kerülhetnek fel.

2011-12. szezon

A Külker SC. Futsal szakosztálya működik a legeredményesebben az egyesületen belül. A technikai vezetés Hegyi Péter játékosedző nevéhez fűződik. Futsal szakosztályunknak van egy másik csapata is, a II. számú, amely hobbiszerűen játszik rendszeresen. A szakosztályvezető Szász György elmondása szerint a jövőt illetően komolyabb előrelépésekre lehetne számítani a szakosztály folyamatos sikeressége esetén.

A Külker. SC. Dupont Futsal csapata a 2011-2012.-i bajnoki kiírásban is a Magyar Nemzeti bajnokság második osztályának nyugati csoportjában indult és a szezon végén a 6. helyet sikerült megszereznie a rendkívül erőssé vált, több volt NB1-es csapatot felvonultató mezőnyben. A csapat a 2012-13 évi szezonban is ezen a néven indul. Játékosaink fekete-sárga mezben láthatók.