Alapítás és múlt

A Külkereskedelmi Sport Club 1950-ben lett alapítva azzal a céllal, hogy a külkereskedelmi vállalatok dolgozóinak sportolási igényeit akár hobbi, amatőr, akár versenyzői szinten ki tudja elégíteni sportegyesületi formában.

A későbbiekben a hozzátartozó családtagok, ismerősök egyre szélesebb tömegben alkották tagságunkat. A külkereskedelmi vállalatok komoly támogatást nyújtottak Clubunknak az évek folyamán. A kedvező időszakban 17 szakosztállyal is büszkélkedhettünk, a honi sportéletnek aktív részesei voltunk. Bár több szakosztályban is komoly külföldi eredményeket mutathattunk fel.

Az autósport szakosztályunkban versenyzett éveken át többek között Cserkúti „Öcsi” József, Móczár Péter, Tóth János. Síszakosztályunk a gyermek-és fiatal korosztályra épült és szép nemzetközi sikerekben volt részük az ifjú sportolóknak.

Ezek mellett több sportágban is remekül helytálltak sportolóink. Az évtizedek teltek-múltak és a 90-es évektől komoly változások következtek be a Club életében. A rendszerváltozás átalakította a társadalom egy részének a sporthoz való hozzáállását, valamint a megváltozott tulajdonosi viszonyok által a sport támogatása is jóval visszafogottabb lett.

Ezen változások egyesületünket is komolyan érintették és működésünket befolyásolták. Jóformán megszűntek a támogatások melyeknek következtében új gondolkodást, szervezeti rendszert kellett kialakítani. Ezek több-kevesebb sikerrel működtek.

Reményeink szerint mostanra a strukturális és szemléletbeli átalakulások eredményessé váltak.

Jelenlegi kilátásainkról a Jelen és jövő menüpontban tájékozódhat a tisztelt olvasó!